All Categories
Hengelo 1 promoveert naar de 4e klasse!

Hengelo 1 promoveert naar de 4e klasse!

De Perstribune; ‘Wat een seizoen’

Wellicht was het u als trouwe lezer al opgevallen dat de laatste weken het wedstrijdverslag op de maandagen ontbrak. De teleurstelling van het mislopen van de titel overheerste dusdanig dat een uitgebluste verslaggever niet langer de moed had om een stukje vloeiend uit de pen te laten rollen. Toch willen we dit schrijvende seizoen niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Onderstaand dan ook een kleine samenvatting van de afgelopen weken;

Op zondag 14 mei wisten de Blauwhemden niet te winnen in de uitwedstrijd bij Diepenheim. Een te groot aantal jongens speelden met 220 volt op de beentjes en zelfs onze huiselektricien kon de spanning hier niet vanaf halen. Gevolg was dat Hengelo de koppositie op dat moment weer aan Bentelo moest laten en op de allerlaatste speeldag niets anders kon doen dan hopen.

Zondag 21 mei was Vosta de tegenstander in de laatste wedstrijd van het seizoen. Tijdens deze wedstrijd (5-0 overwinning) werd er voornamelijk met een schuin oog/oor/kaal hoofd gekeken naar wat er op dat moment in Bentelo gebeurde. ’t Centrum was daar de tegenstander van de plaatselijke trots en zij hebben er alles aan gedaan om hun sportieve plicht te vervullen. Helaas werd daar in de 90e minuut de (voor Bentelo bevrijdende) 1-0 gescoord en verdween de titel voor Hengelo definitief uit zicht.

Een nog grotere tegenvaller die dag was dat Vosta clublegende Mike Trap afwezig was. Mike vond op dat moment andere dingen belangrijker (onvoorstelbaar). Dit zorgde er automatisch voor dat Ruben ‘De ballenman’ Rietman ook de door Mike reeds gereserveerde gehaktbal tot zich moest nemen. Ook de bijbehorende gehaktballenbokaal kon tot onze spijt niet uitgereikt worden aan de toch wel welverdiende winst in het gehaktballenklassement.  Tijdens de eerste editie van het Atje voor de Sfeer toernooi is deze alsnog uitgereikt en we hebben ondertussen begrepen dat de bokaal een mooi plekje heeft gekregen in de prijzenkast op sportpark Schreurserve!

Gelukkig was er vanwege de periodewinst nog een kans om te promoveren naar de 4e klasse en deze begon op zondag 11 juni.  De eerste tegenstander in de nacompetitie was het tegen degradatie strijdende S.V. Almelo. Vanwege de overstap naar het zaterdagvoetbal was deze wedstrijd vrij overbodig. Toch stonden de manschappen van trainer Thijs Houwing tot op het bot gemotiveerd aan de aftrap. Dit kan alleen maar geprezen worden want als sportman wil je winnen.  In een vrij eenzijdige wedstrijd die door eigen toedoen veel te lang spannend bleef wist Hengelo met 2-0 te winnen.

Op zondag 18 juni was het dan zover. De finale van de nacompetitie tegen KSV Vragender. Deze wedstrijd werd gespeeld op neutraal terrein, welteverstaan Borculo! Zoals altijd goed gesteund werd ook deze wedstrijd weer door vele vele vele Hengelo supporters bezocht. Met het oog op de verkeersveiligheid (vooral de terugweg) werd ook voor deze uitwedstrijd een bus geregeld zodat er maar 1 iemand nuchter hoefde te blijven. Met 2 verschillende opstapplaatsen ontstond er wel een enorm dilemma voor Sebastiaan de Mol. Deze steward op amateurbasis twijfelde enorm op welke plek hij nou de supporters moest gaan fouilleren. Gelukkig wist hij Jeroen ‘Hamilton’ Velthuis deze grote verantwoordelijkheid toe te vertrouwen en deze heeft zijn taak bij opstapplaats ‘de Zoalt-toorn’ met verve vervuld.

Tijdens de busreis richting Borculo viel het meerdere mensen op dat  Youri Bos ineens geen last meer had van de wagenziekte die hem in januari nog letterlijk nekte. Voor de oplettende lezer valt de puzzel direct in elkaar. Waar Youri na 28 met alcohol bevattende drankjes er toen nog heilig van overtuigd was dat het vooral door de wagenziekte kwam dat hij achteruit aan het eten was, wisten we nu wel beter. Wat misschien ook wel hielp was dat Thijs ‘Pieter Post’ Kerkhoff deze jongen tot aan de stadsgrens van Borculo niet met rust heeft gelaten zodat hij zijn gedachten enigszins kon verzetten. Thijs vond het deze week wel tijd voor een welverdiende vakantie en heeft zijn Spaans aardig bij weten te spijkeren. Zo weet hij nu dat Macho in het Spaans ook Macho is om maar een voorbeeld te geven.

Om 14.00 stipt floot de leidsman voor het begin van de wedstrijd. Het moment om 1 van de beste wedstrijden van het seizoen te spelen kon niet beter. Vanaf de allereerste minuut waren de blauwhemden heer en meester. KSV kreeg absoluut geen poot aan de trapper en het was dan ook wachten op de 1-0. Na dat een handjevol honderd procent kansen niet aan de blauwen besteed waren was daar ineens Ali ‘Grootmeester’ El Gharbouni die met een werkelijk weergaloze steekpass Daffie ‘Puppy’ Tel voor de keeper wist te zetten. Zoals reeds in de krant beschreven (dit stuk wordt toch beter gelezen) wist deze kleine grote man hier wel raad mee en schoof de 1-0 op heerlijke wijze binnen. Kort hierna was het rust en konden de manschappen van trainer Gilbert van Pils aan de welverdiende thee. Voor aanvang van deze wedstrijd hebben we Vodafone gevraagd of ze het telefoonnummer van Justin ‘Lex Goudsmit’ konden blokkeren in de Achterhoek. Dit om te voorkomen dat ze ook in Borculo  suiker met thee zouden serveren i.p.v. thee met suiker. Gelukkig waren ze op het hoofdkantoor al op de hoogte en wilden ze dit verzoek graag inwilligen.

Aan het begin van de 2e helft stond er een ongewijzigd Hengelo aan de aftrap. Vaak zie je dat na de rust een ander spelbeeld is na omzettingen van de trainer van de tegenstander. Vandaag was daar niets van te merken. Hengelo bleef met kop en schouders de bovenliggende partij en was de enige ploeg die vandaag kwam om te voetballen. Jammer genoeg bleef ook deze wedstrijd veel te lang veel te spannend. Het is een beetje het verhaal van dit seizoen. Enorm veel kansen creëren maar ze er lang niet altijd inschieten. Toch overheerste er op de bank en op het veld het gevoel dat het vandaag absoluut niet fout kon gaan. Daarvoor waren we deze dag simpelweg te goed. Iedereen werkte zich 10 slagen in de rondte en ook het voetbal was bij vlagen om van te smullen. Dick ‘Heiki’ Zengerink had halverwege de 2e helft de pijp leeg en hij werd dan ook gewisseld voor Thijs Kerkhoff. Toen Thijs, nadat hem succes gewenst werd, antwoordde met ‘Gracias’ wisten we dat het een mooie middag zou worden.

In de slotfase van de wedstrijd plukte Jerry ‘de Kat’ Zomer een voorzet uit de lucht en zag hij in de diepte een medespeler met een blauw shirt lopen. Jerry besloot om het krachtige rechterbeen maar eens te laten spreken en het schijnt dat de bal het ruimtestation ISS maar op een haar na gemist heeft. Toen de bal na een aanzienlijke periode weer op aarde belande gebeurde er iets magisch. De aanname van Thijs was van grote schoonheid. Met een enorm zacht voetje legde hij het balletje hartstikke dood om vervolgens een prachtassist te geven op Daffie Tel die daarmee zijn 2e van de dag maakte. Voor de mensen die graag een blijvende herinnering willen aan deze wedstrijd verwijs ik u door naar onderstaande advertentie;

https://www.marktplaats.nl/v/sport-en-fitness/voetbal/m1990567774-legendarische-schoen-van-spits-hengelo-1

Met de 2-0 op zak en nog korte tijd te spelen was het wel duidelijk dat Hengelo eindelijk zou terugkeren in de zo fel begeerde 4e klasse. Dat vlak hierna Daffie Tel met zijn 3e goal van de dag zijn hattrick compleet maakte werd niet minder uitbundig gevierd. In zijn allerlaatste wedstrijd voor H.V.V. was er ook de meer dan verdiende publiekswissel voor Jantje Peters. De alltime clubtopscorer van HVV Hengelo heeft na jaren van trouwe dienst zijn laatste wedstrijd in het blauw gespeeld, waarvoor enorm veel dank! Soms konden we je wel schieten na weer een  zeer slimme gele kaart 😉 maar veel vaker was je geliefd, succesvol en bepalend. Jantje keert terug op het oude nest bij zijn jeugdliefde Juliana ’32 en wij wensen hem daar ook alle succes!

De wedstrijd was gespeeld en het was wachten op het laatste fluitsignaal. Nadat deze had geklonken barstte er uiteraard een enorm feest los. Je kon merken dat de Blauwhemden dit succes nodig hadden en de overwinningsspeech van Gilbert van Pils in de kleedkamer was dan ook indrukwekkend. Dit was deze middag/avond dan ook direct de laatste keer dat hij zich nog redelijk normaal verstaanbaar kon maken i.v.m. een dubbele tong. Nadat er in Borculo al het nodige gerstenat over de tongen was gerold werd het hoog tijd om richting Hengelo te gaan. Bij het instappen van de bus stond uiteraard onze steward Sebastiaan de Mol weer iedereen te fouilleren. Zowel Maikel Berends, Ramon Kastelein als Thijmen Bruins werden hierbij apart gehouden. Het bleek dat zij de gehele voorhoede van KSV nog in hun broekzak hadden en hiervoor was simpelweg geen plek meer in de bus. Het schijnt dat dit drietal s’nachts meermaals zwetend wakker is geschrokken en Ook Sebastiaan zelf probeerde op slinkse wijze de linksbuiten van KSV in zijn broekzak mee te nemen maar dit werd ternauwernood door omstanders voorkomen.

Een speciale vermelding is er absoluut voor onze trouwe supporters. Op bijna elk sportcomplex buiten het Wembley van het Oosten was het blauw altijd in de meerderheid. Jullie hebben ons opgepept op momenten dat het nodig was en deze promotie was niet mogelijk geweest zonder jullie! Jullie zijn toppers en wij als gehele selectie danken jullie daarvoor!

Aangekomen in Hengelo ging het feestje verder bij de Zoalt-toorn waar kosten noch moeite gespaard waren om wederom een knaller van een feest te geven. Ook zanger Don de Mol gaf samen met Juan Richard een showtje weg waar menig dame haar vingers bij aflikt. Sinds zondag galmt het in Hengelo nog na;

Oh H.V.V wat je met me doet……….

Wordt vrijwilliger en help ons!